Δείξε μου το χρώμα σου, να σου πω πώς είσαι!

Συχνά ακούμε φράσεις όπως "βάλε χρώμα στη ζωή σου", "του έριξε μαύρο" "έδωσε το πράσινο φως" και άλλες παρόμοιες, που όλες λίγο πολύ μας θυμίζουν ότι τα χρώματα έχουν τη δική τους ξεχωριστή υπόσταση στη ζωή μας. 

Κατά την αρχαιότητα πίστευαν ότι τα χρώματα μπορούν να επιδράσουν θετικά ή αρνητικά σε σωματικά προβλήματα, αλλά και στην ψυχική διάθεση του ανθρώπου. Αυτό ισχύει και σήμερα, οι σωστοί συνδυασμοί των χρωμάτων στα ρούχα ή στη διακόσμηση του σπιτιού είναι πολύ σημαντική υπόθεση, καθώς μπορεί να επηρεάσουν όχι μόνο την εμφάνιση αλλά και τη διάθεση. Τα χρώματα έχουν την δική τους σημασία και βάζοντάς τα στη ζωή μας, ταυτιζόμαστε με τον εκάστοτε τίτλο τους. 

Το κόκκινο του έρωτα, το μαύρο του πένθους, το πράσινο της εισόδου, το μοβ το βασιλικό, το στρας της βραδινής εξόδου. 

Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και οι διάφορες τάσεις τις μόδας κάθε φορά, που μπαίνουμε σε πειρασμό να ακολουθήσουμε. "Φέτος στη μόδα είναι το μαύρο". "Θα φορεθεί πολύ το ριγέ". "Το καφέ είναι ξεπερασμένο". 

Είναι επίσης σχεδόν αναμφισβήτητο, ότι μια ροζ μπλούζα ταιριάζει πολύ σε ένα κοριτσάκι, ένα αγόρι αισθάνεται εντός έδρας μέσα στο δωμάτιό του όταν κυριαρχεί το γαλάζιο, το κόκκινο κραγιόν κάνει μια γυναίκα πιο ελκυστική. 

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι τα χρώματα "μιλούν" από μόνα τους, τα επιλέγουμε όχι τυχαία και ναι, μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή μας. Ένα πολύχρωμο t-shirt για εμάς τους ενήλικες ή μια ροζ φούστα tutu για τα μικρά κορίτσια, μπορεί να κάνει τη μέρα μας λίγο διαφορετική, ή έστω να είναι η αφορμή. 

 

Image by Mimi & Lula 

Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση