Παιδικό πάρτι: (καλό είναι να) υπάρχει θέμα!

Όχι, ειλικρινά τώρα, μεταξύ μας, δεν θα προτιμούσατε όταν ήσασταν παιδί να είχατε πάει σε περισσότερα παιδικά πάρτι ντυμένος Πειρατής ή Ινδιάνος; Φυσικά. Εδώ ακόμη και ως ενήλικες θα το προτιμούσαμε, αντί να πηγαίνουμε «ντυμένοι» ως «επιτυχημένος-επαγγελματίας-με-ευαισθησίες» ή «είμαι-όμορφη-αλλά-και-ιντελεκτουέλ-ταυτόχρονα».

Το θέμα όμως είναι με τα παιδιά στην παρούσα φάση και στα πάρτι που απευθύνονται σε εκείνα. Το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, τα παιδιά φαντασιώνονται ότι είναι κάποιοι άλλοι και κάνουν κάτι άλλο, κάπου αλλού: από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που αποθεώνονται στο Μπερναμπέου και υπερήρωες που σώζουν τον κόσμο από βέβαιη καταστροφή, ως πριγκίπισσες του κάστρου και νεράιδες των παραμυθιών. Τι καλύτερη ιδέα λοιπόν για το παιδικό πάρτι, από το να τους δώσετε την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τους φίλους τους, ενσαρκώνοντας τον αγαπημένο τους ρόλο;

Το πάρτι άλλωστε ενός παιδιού για τη γιορτή ή τα γενέθλιά του, δεν είναι απλή υπόθεση στο μυαλό του. Θέλει να διασκεδάσει και να περάσει ωραία, ενώ ταυτόχρονα θέλει και να εντυπωσιάσει τους φίλους και τους συμμαθητές του με ένα event που θα μείνει αξέχαστο, θα συζητιέται στα διαλείμματα του σχολείου και θα αποτελεί μέτρο σύγκρισης για όλα τα υπόλοιπα πάρτι που θα ακολουθήσουν («’ντάξει, καλά περάσαμε, αλλά δεν ήταν και σαν το πάρτι του Θανασάκη που ήταν και θεματικό πάρτι Πριγκιπικό»).

Η ιδέα ενός θεματικού πάρτι άλλωστε, θα πάρει μυθικές διαστάσεις στα παιδικά μυαλά άμα τη ανακοινώσει του, δημιουργώντας ενθουσιασμό ο οποίος με τη σειρά του θα σημαίνει σίγουρο κέφι και διασκέδαση την ώρα του event. Η διακόσμηση, οι παιδικές αποκριάτικες στολές καλής ποιότητας και τα πάσης φύσης dress-up σετ θα προκαλέσουν τον εντυπωσιασμό των μικρών καλεσμένων αλλά και πολλές ώρες διασκέδασης: η αχαλίνωτη φαντασία των παιδιών εγγυάται ατέλειωτα παιχνίδια με κάθε τι που είναι έξω από τα συνηθισμένα.

Από την πλευρά τους οι γονείς πάλι σίγουρα θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους αλλά έχουν στο μυαλό τους και την πρακτική πλευρά του θέματος. Η διάθεση όλων των απαραιτήτων σε ευρεία γκάμα για ένα θεματικό πάρτι και από ένα σημείο τους λύνει σε μεγάλο βαθμό τα χέρια για τις προετοιμασίες. Έτσι τους αφήνει να ασχοληθούν απερίσπαστοι με το τιμώμενο πρόσωπο και τους καλεσμένους του. Μόνο τους μέλημα, να αποφασίσουν ποιο θα είναι το θέμα του πάρτι που θα κάνει το παιδί τους περισσότερο χαρούμενο!        

   

Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση