Ποιά είναι η σπουδαιότερη υπερηρωίδα ever;

Από τη στιγμή που άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στα κόμικς οι πρώτοι υπερήρωες, κάπου εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 1930, ήταν θέμα χρόνου το «ασθενές» φύλο να αντεπιτεθεί. Το γεγονός ότι τα κοινωνικά πρότυπα ήθελαν τη γυναίκα στο σπίτι να συγυρίζει - και όχι στους δρόμους να πολεμά το έγκλημα - σίγουρα καθυστέρησε το ντεμπούτο τους. Παρόλα αυτά, η χειραφέτηση λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου άνοιξε τον δρόμο τελικά και σε αυτόν τον τομέα. Όσο για το προσωνύμιο «ασθενές» που δεν κολλάει και τόσο με τον ρόλο του ήρωα; Εδώ μιλάμε για χαρακτήρες με υπερδυνάμεις – όχι αστεία – μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουμε!

Μια πιο προσεκτική ματιά όμως, αποδεικνύει πως ό,τι υπερδύναμη και να έχουν όλες οι διάσημες ηρωίδες των κόμικς, δεν πιάνουν μία μπροστά στον συνδυασμό ικανοτήτων που διαθέτει μια γνώριμη σε όλους μας φιγούρα: η αλύγιστη, άοκνη, ανίκητη ελληνίδα μάνα!

Νομίζετε ότι κάνουμε πλάκα ή υπερβάλουμε; Κακώς.

Τι παραπάνω έχει μια superhero δηλαδή, απλά δύναμη; Η ελληνίδα μάνα κουβαλάει με ευκολία έξι σακούλες ψώνια από το σουπερμάρκετ, τρίχρονο παιδί στην αγκαλιά, κλασική πεντάκιλη γυναικεία τσάντα (περιέχει από κραγιόν και αντισηπτικά μαντιλάκια έως τάμπλετ και κινητό με τους φορτιστές τους) και σταματάει και στον φούρνο για ψωμί, βουτήματα και οικογενειακό παγωτό – και το κάνει να φαίνεται εύκολο. Το Supergirl σε ανάλογη περίπτωση θα έκλαιγε με δάκρυα κρυπτονίτη.

Ούτε ταχύτητα και ευελιξία της λείπει βεβαίως. Μέσα στη μέρα αφού φορέσει τη στολή της (βλ. μακιγιάζ και λοιπή προετοιμασία) πρωι πρωί, πηγαινοέρχεται στη δουλειά, εργάζεται 8ωρο (χμμ...), παίρνει τα παιδιά από το σχολείο, τα διαβάζει, τα πηγαίνει στα αγγλικά/μπαλέτο/ποδόσφαιρο/φροντιστήριο/μαγειρική/μαθήματα rnb, μαγειρεύει, συγυρίζει, πλένει πιάτα, σιδερώνει και προλαβαίνει να δει και τουλάχιστον δύο τηλεοπτικές σειρές. Είναι εμφανές ότι δεν κινείται με την ταχύτητα των υπολοίπων ή ότι έχει βρει τρόπο να ελέγχει τον χωροχρόνο – εξίσου εντυπωσιακά και τα δύο.

Η Batwoman από την άλλη, μόνο μια στολή με gadget έχει. Η Wonder Woman χρησιμοποιούσε το Λάσο της Αλήθειας για να αποσπά τις ομολογίες των κακοποιών. Η ελληνίδα μάνα αρκεί να σε κοιτάξει βαθιά μέσα στα μάτια για να «σπάσεις» και να παραδεχτείς ότι, ναι, έκανες ένα τσιγάρο (ακόμη και αν είσαι 28 χρονών). Και οι ικανότητες της Strom να μανιπουλάρει τα στοιχεία της Φύσης, μοιάζουν αστείο μπροστά στην οργή της που μπορεί να σε τρομάξει περισσότερο από σεισμό, τυφώνα και τσουνάμι - ταυτόχρονα.

Μπορεί να είναι παραγνωρισμένη και να μην κερδίσει ποτέ το δικό της κοστούμι για το Halloween, όμως η ελληνίδα μάνα κερδίζει στα σημεία κάθε άλλη υπερηρωίδα. Γιατί στην τελική, τι να μας πει και η Catwoman; Γατάκι…

 

Δείτε εδώ κάπες σούπερ ηρώων και στολές σούπερ ηρώων όλο το χρόνο διαθέσιμα για τα πάρτι και το καθημερινό παιχνίδι των παιδιών! 

Αποκριάτικες στολές και πρωτότυπα παιδικά δώρα

Παλαιότερη δημοσίευση